naar Homepage IVN Mark & Donge

Vogelwerkgroep logo Vogelwerkgroep

Vogelcursus

Zin om wat meer te weten te komen over vogels?

Al een aantal jaren geven wij met succes een vogelcursus, dit is een basiscursus voor mensen die weinig of al iets meer van vogels weten. De cursus bestaat uit 5 lesavonden en 5 excursies, deze cursus loopt van medio januari tot medio april.
Je kunt je hiervoor opgeven via .
Na afloop krijgen wij steevast de vraag of er ook een vervolgcursus is?
IVN Mark & Donge heeft deze niet, maar sinds vorig jaar hebben wij toenadering gezocht tot de West Brabantse Vogelwerkgroep, omdat zij wel een vervolgcursus geven die goed op die van ons aansluit.
Dat is de cursus “Van kijken naar waarnemen”.
Belangstellenden kunnen informatie inwinnen bij Jan Benoist 06 2321 5778 of zich hiervoor aanmelden op cursussen@westbrabantsevwg.nl.

Basis Vogelcursus 2018 – eindverslag

Na weer vijf cursusavonden en vier excursies hebben we 11 april de cursus afgesloten,
we mochten ons weer verheugen op een enthousiaste groep cursisten die leergierig was en volop meedeed. Nu kan ikzelf een stukje proberen te schrijven, maar het is natuurlijk leuker als een van de cursisten dit doet.
José, namens het cursusteam, Emmy, Beja, Henk, Hans, Bart en ondergetekende, bedankt voor het verslag hieronder.

Gerard van Opstal

Vogelcursus - excursie
Vogelcursus - excursie - foto: José Kool

Vogelcursus IVN 2018
De allereerste keer krijgen de nieuwe cursisten een hartelijk welkom, een uitgebreide vogelkaart, vogelgeluiden cd en een uitgebreide documentatie over wat we gaan behandelen in deze cursus.
De cursusleiders en -leidster nemen je mee in ieder op eigen wijze naar hun beleving over vogels (groot en klein, in het bos of op het water) en vertellen dat zo ontzettend leuk en goed dat je aan hun lippen hangt en daardoor heel veel te weten komt over gedrag, trek, leefgebied, nestelen, enz, enz……van al onze mooie vogels in Nederland.
Wat ik persoonlijk erg leuk vond is de afwisseling op zo’n avond waarop Bart, Henk, Hans, Emmy, Gerard hun verhalen vertellen, daardoor blijft het boeien en geniet je als cursist van al hun kennis. De buitenexcursies van verschillende natuurgebieden hebben ieder hun charme en je geniet van geluiden van de vele vogels en wederom de uitleg van de cursusleiders. Zo knap om ons te laten ervaren en horen welke vogels de geluiden maken om ze zelf te gaan herkennen, en ze horen elk geluidje en zien alles. Waar wij zelf aan voorbij lopen hebben zij allang gezien en gehoord.
Kortom een super goede, gezellige cursus waar je veel leert om nog meer in de natuur te kunnen genieten. Hartelijk dank, Hans, Henk, Bart, Gerard en Emmy”

Met vriendelijke groet,
José Kool

roodborstkoolmeesbrandgansbuizerdgele kwikstaartgrutto
 

terug naar basispagina Vogelwerkgroep

Laatste wijziging:
vorige pagina | naar boven

© 2018 IVN Mark & Donge - disclaimer & copyright